10 voordelen van een gashaard

door | oktober 4, 2021

Met het koelere weer in aantocht, kan een gashaard zowel de ziel als ons huis verwarmen. Er is niets beter dan met een goed boek en een drankje voor een warm gloeiend haardvuur te gaan zitten. En als je een open haard op gas hebt, is dat beter voor het milieu en minder duur in gebruik.

Een inbouw gashaard heeft vele voordelen die het nog aantrekkelijker maken voor een huiseigenaar die niet alleen op zoek is naar stijl, maar ook naar besparingen op de energierekening.

Hieronder vind je een lijst met voordelen van een gashaard die je zullen helpen bij het maken van een keuze tussen gas- of houtgestookt.

Continue warmte

In tegenstelling tot een open haard op hout, heeft een gashaard een constante warmte.

Geen gesjouw

Je hoeft geen brandhout te kopen of te hakken, wat betekent dat je geen boom beschadigt, wat op zijn beurt het milieu ten goede komt.

Energie besparing

Een gashaard kan tot 25% besparen op jouw energierekening.

Geen schoonmaak

Omdat je geen brandhout gebruikt, hoef je geen as op te ruimen of te vegen. Ook een houthaard moet worden schoongemaakt langs de schoorsteen om de opbouw van creosoot te voorkomen.

Gemakkelijk te bedienen

Een gashaard is gemakkelijk aan en uit te zetten, gewoon door het omzetten van een schakelaar in tegenstelling tot een houthaard die tijd kost om op te zetten, en jouw kamer direct warm te krijgen.

Milieuvriendelijk

Het milieu vaart wel bij een gashaard, want er komen geen dampen vrij in de lucht, en het is een goede keuze voor de toekomst. Wat zullen de volgende 20 jaar brengen met energie en hoe we het maken. Aardgas bestaat en is gemakkelijk beschikbaar met weinig werk om te leveren.

Warmer

Er zijn gashaarden met een ingebouwde ventilator die de warme lucht door het hele huis laten circuleren en niet alleen in één ruimte waar het toestel staat.

Stijlvol

Er is een groot aantal stijlen en ontwerpen met gashaarden, en daardoor kan het waarde toevoegen aan jouw huis. Van natuurlijk ogende houtblokken tot prachtige roosters, het ontwerp van gashaarden heeft een lange weg afgelegd.

Afstandsbediening

De meeste gashaarden worden geleverd met een gemakkelijk te bedienen afstandsbediening, vergelijkbaar met een tv, waardoor het gemakkelijk te bedienen is voor iedereen in het gezin.

Goed voor kinderen

Een gashaard is veiliger voor kinderen en huisdieren omdat hij gecontroleerd wordt en er geen wegvliegende vonken of vlammen zijn.

Lees ook: Top 3 voordelen van Office 2019 Pro