2 Voordelen van architecturale 3D-visualisatie

door | december 5, 2019

Architecturale 3D visualisatie heeft een 100% groei bereikt van jaar tot jaar en is een onmisbaar onderdeel van AEC en de vastgoed vereniging. 3D visualisatie bedrijven ondersteunen conceptueel ontwerpen door het denkproces van een architect op een creatieve manier visueel weer te geven. Veel 3D visualisatie bedrijven bieden fotorealistische en zeer gedetailleerde visuele weergaven voor gebouwen, landschappen, plattegronden, plattegronden, fotomontages etc. die door architecten- en interieur bedrijven worden gebruikt. Landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en in Europa hebben deze nieuwe technologie gebruikt om aan de meeste van hun ontwerp- en ontwikkelingseisen te voldoen. Grote bouwbedrijven in de EU – zoals RenderFabriek 3D  Visualisatie & Animatie – werken aan grootschalige bouwprojecten die gebruik maken van 3D visualisatie diensten voor presentatie en marketing.

Verbeterde ontwerp presentatie

Het gebruik van 3D rendering in het ontwerpproces is zeer goed geaccepteerd. Architectonische 3D-weergave biedt een creatieve rand aan de meeste ontwerpen die door architecten zijn geconceptualiseerd. Deze architecten maken meestal handmatig of met behulp van 2D AutoCAD-software een ontwerpschets op basis van eisen. Dit gaf slechts een idee van de dimensie, het gebied, de algemene planning, enz. Het gebruik van het 3D rendering proces heeft echter het gezicht van de ontwerp presentaties veranderd. Nu kan een architect zijn ontwerpen presenteren met kleuren, verlichting, details, materialen, materialen, landschap, enz. die het ontwerp er visueel aantrekkelijk zullen uitzien en de verkoop van elk gebouw ontwerp zullen stimuleren.

Vergemakkelijkt het proces na de bouw

Architecten- en interieurontwerpers moeten wereldwijd een groter beeld krijgen bij het gebruik van 3D weergave diensten. Omdat elke opdrachtgever virtueel kan zien hoe een gebouw er na de bouw uit zou zien, kunnen de opdrachtgever en de eindgebruiker tijdens de visualisatie fase en vóór de bouwfase de nodige wijzigingen aanbrengen. Presentatie weergaven vanuit het perspectief van een interieurontwerp helpen de klant bij het identificeren van hun inrichtingsvereisten, muurkleuren, meubelindelingen, enz. Wanneer de meeste wijzigingen in de visualisatie fase worden afgerond, verloopt het bouwproces op locatie sneller en worden er minder aanpassingen of ontwerpwijzigingen doorgevoerd. Mogelijke ontwerp problemen kunnen worden gevalideerd en verholpen vóór de bouw.

Lees ook: Geestelijke gezondheid in de wereld van de sport