3 belangrijke voordelen van SEO voor kleine bedrijven

door | februari 15, 2021

SEO helpt eigenaren van kleine bedrijven om snelle, robuuste en gebruiksvriendelijke websites te maken die hoger scoren in zoekmachines, wat op zijn beurt helpt om meer gekwalificeerde potentiële klanten naar hun sites te brengen en uiteindelijk de conversie te verhogen.

SEO helpt ook merkbekendheid op te bouwen voor jouw bedrijf als zoekmachine gebruikers zijn meer geneigd om een site die op de eerste pagina van de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) te vertrouwen dan merken die dat niet zijn.

Als je een kleine ondernemer bent, moet je gebruik maken van een SEO bureau  om een sterke aanwezigheid op het web op te bouwen en jouw concurrenten te omzeilen om nieuwe klanten voor jouw bedrijf te winnen en het naar het volgende niveau te tillen.

Hier zijn top 3 van de belangrijkste voordelen van SEO voor kleine bedrijven:

Brengt MEER klanten

Laten we eerlijk zijn, een van de belangrijkste redenen voor het hebben van een website is om je te onderscheiden van jouw concurrentie en jouw klantenbestand te vergroten. Waarom zou je anders duizenden euros investeren in marketing, toch? Bedrijven die een SEO geoptimaliseerde website hebben brengen MEER klanten en groeien als twee keer zo snel dan bedrijven die er geen hebben.

SEO is waarschijnlijk de meest efficiënte en betaalbare marketing strategie die vandaag de dag bestaat. Bovendien brengt het alleen klanten binnen die actief op zoek zijn naar jouw product of dienst!

Als je bereid bent om een paar uur tijd, energie, en een kleine hoeveelheid geld te besteden, zal SEO helpen om “gericht” verkeer naar jouw website te brengen, en uiteindelijk meer klanten naar jouw bedrijf dan elke andere marketing tactiek die je ooit zult gebruiken.

Betere Conversie Tarieven

SEO-geoptimaliseerde websites laden sneller, zijn gemakkelijk te lezen en surfen, en zal goed worden weergegeven in bijna alle soorten apparaten, waaronder mobiele en tablets. Websites die gemakkelijk te lezen en te navigeren zijn, hebben meer kans om de aandacht van jouw lezers of bezoekers te trekken en vast te houden – dat wil zeggen dat ze meer kans hebben om jouw trouwe klanten, abonnees en terugkerende bezoekers te worden.

Bouwt Naamsbekendheid

Een van de voordelen van het krijgen van hogere rankings op de SERPs is het opbouwen van naamsbekendheid. Wanneer jouw sites verschijnen op de eerste pagina van grote zoekmachines zoals Google, Yahoo, en Bing, zijn jouw potentiële klanten meer geneigd om jouw merk te vertrouwen wanneer ze zoeken naar een bepaalde term in plaats van andere merken die niet beschikken over een sterke aanwezigheid op het web.

Dat is de reden waarom kleine bedrijven die willen een betere naamsbekendheid op te bouwen (hetzij lokaal of nationaal uit te breiden) moeten investeren in SEO en beginnen met het verkrijgen van top rankings voor de KEY termen met betrekking tot hun bedrijf. We zijn niet in de jaren ’90 meer, zoekmachines spelen nu een belangrijke rol in het maken of breken van jouw merk.

Lees ook: 3 Voordelen van wonen aan zee