3 Manieren om als student geld te besparen in 2019

door | september 21, 2019

Het kan heel moeilijk zijn om geld te sparen als je werkt, naar school gaat en een leven probeert te leiden. Maar met deze geldbesparingstips voor studenten kun je bewuster zijn over hoe je geld uitgeeft en waar je geld kan besparen:

1. Gebruik coupons

Winkel niet zonder eerst op coupons te controleren. Veel supermarkten printen nog steeds wekelijks flyers uit, maar je kunt ook online aanbiedingen vinden. Een website die wij zeker aanraden is Kortingsboncode.nl daar kan je van alles vinden. Handig als je iets goedkoop wilt halen maar vooral voor grote ticket items zoals Interbus Kortingscode, betaal nooit de volledige prijs! Wacht op een uitverkoop of vind een coupon.

2. Maak een budget

Voordat u kunt bezuinigen op de kosten, moet u weten wat ze zijn. Je moet ook een duidelijk beeld hebben van hoeveel geld je verdient. Stel een lijst op van alles wat u uitgeeft. Inclusief items zoals huur, nutsvoorzieningen, voedsel, transport en medische kosten. Ook, die avond uit aan de films of het diner en die snelle reis naar Starbucks toe. Kleine bedragen tellen op! Voeg dan al je bronnen van inkomsten toe. Werk je fulltime of parttime? Ontvangt u een soort van kinderbijslag of een jaarlijkse gift waar u op kunt vertrouwen? Hoe nauwkeuriger je je budget opstelt, hoe beter. Als je eenmaal een realistisch budget hebt, kijk dan eens naar de uitgaven die je zou kunnen inkorten.

Lees onze vorige post: Zo kan je makkelijk een studenten kamer/woning vinden

3. Maak uw eigen eten

In plaats van ontbijt en lunch buiten te eten, maak ze allebei thuis. Stel een timer in om koffie te zetten wanneer u opstaat en ontbijt te eten voordat u vertrekt voor de dag. Gebruik de restjes van het diner of koop lunchingrediƫnten en maak er elke dag een. Als u niet vroeg opstaat, bereidt u de avond ervoor alles voor. U bespaart tijd en geld!