3 voordelen van de btw

door | oktober 4, 2019

Een belasting toegevoegde waarde, of kortweg btw, is echt een geldmachine. Het is een belasting die aan een afnemer wordt opgelegd in alle stadia van de toeleveringsketen. Het geldt ook voor de verkoop van een product of dienst zoals een omzetbelasting. Het wordt een belasting die deel gaat uitmaken van de detailhandelsprijs. Je vindt de BTW in alle landen van de Europese Unie, Canada en andere landen, maar niet in de Verenigde Staten. Wil je iets uitrekenen waarvan je de btw niet weet? Je kunt hier Btw Berekenen.

Wat zijn de voordelen van de belasting toegevoegde waarde? Hier zijn de redenen waarom sommigen dit type belasting steunen, terwijl anderen er sterk tegen zijn.

Wat zijn de voordelen van een btw?

De meeste toeristen vergeten een BTW-teruggave aan te vragen.

Alle verkopen hebben een BTW toegewezen aan hen wanneer een aankoop wordt gedaan. De meeste BTW-regels staan voor degenen die buiten het land wonen toe om een aanvraag in te dienen voor een terugbetaling van de belasting die werd betaald. Het is iets dat vaak wordt vergeten, wat betekent dat dit een bron van extra inkomsten is die toegankelijk is. Omdat er ook gedetailleerde kwitanties nodig zijn, kan het zijn dat sommige niet eens in aanmerking komen voor een teruggaaf verzoek en dit zelfs niet eens realiseren.

Lees ook: Waarom zou je een telefoon hoes moeten kopen?

Het kan ingewikkelde belastingstelsels veranderen

Neem als voorbeeld de belastingwetgeving in de Verenigde Staten, die bestond voor 2016 uit meer dan 74.000 pagina’s wet- en regelgeving. Dat maakt het voor de gemiddelde persoon moeilijk om door zijn fiscale verantwoordelijkheden te navigeren. Met een belasting op de toegevoegde waarde kan het systeem worden veranderd zodat het een beetje makkelijker te begrijpen wordt. Wie heeft er eigenlijk nog tijd om 500 miljoen woorden belastingwetgeving te lezen?

Het creëert meer inkomende inkomsten.

Er zijn kritische programma’s die elke overheid uitvoert. Het belang van elk individueel programma kan ter discussie staan, maar met het geld dat door een BTW wordt gegenereerd, kunnen die programma’s goed worden gefinancierd. Een BTW kan ook essentiële diensten leveren aan gemeenschappen, worden gebruikt voor het terugdringen van tekorten en voor andere specifieke doeleinden.