3 Voordelen van Diamond Painting

door | april 8, 2022

Diamond Painting is een nieuwe ambachtelijke hobby die een mix is tussen Paint By Numbers en Cross Stitch. Met Diamond Painting breng je duizenden kleine hars “diamanten” aan op een gecodeerd zelfklevend canvas om glinsterende Diamond Art te creëren.

Diamond Painting werd voor het eerst geïntroduceerd in Noord-Amerika en Europa in 2017. Sindsdien hebben miljoenen crafters over de hele wereld het plezier en de stressverlagende voordelen van Diamond Painting ontdekt.

Lees hieronder welke voordelen Diamond Painting met zich meebrengt.

Verfijnt motorische vaardigheden

Diamond painting verbetert en verfijnt ook onze fysieke motoriek. Het verhoogt jouw hand-oog coördinatie met elke kleine 2,5 millimeter diamant tegel die je oppakt en op het doek plaatst. Het spant ook jouw hand- en vingerspieren, waardoor je bedrevener, behendiger en vaardiger wordt in alledaagse taken. Plus, het verbetert je algemene concentratie en scherpstellingsvermogen.

Je wordt lid van een gemeenschap

Het gevoel deel uit te maken van een grotere, bredere gemeenschap is zeker een bevredigend gevoel. En met de groeiende diamantkunst over de hele wereld, wordt het steeds makkelijker om anderen te vinden die net als jij van de kunst van het diamantschilderen houden! Via forums, groepen en kanalen kan je mensen ontmoeten die dezelfde gelijkaardige interesse delen en, wie weet, zelfs een langdurige vriend of twee maken.

Ontkoppelt je van technologie

Naast het volgen van je favoriete diamond art groepen en YouTube kanalen, laat diamond art je natuurlijk toe om te ontsnappen aan de altijd-consumerende wereld van technologie. Wij, als een samenleving, staren naar onze mobiele telefoons, tablets en televisies waarschijnlijk meer dan we zouden moeten. Echter, diamond painting biedt een manier om in contact te komen met onze creatieve kant zonder onze ogen uit te drogen door de schittering van een helder scherm. En niet te vergeten, het dwingt je om de stekker uit het stopcontact te trekken en je los te koppelen van de klokken en pingen die voortdurend aandacht nodig hebben.

Uiteindelijk is diamantschilderen een plezierige artistieke hobby die je hersenen, vingers en ogen gestimuleerd en gezond houdt. Dus welke diamond art kit je ook kiest, laat je ontspannen met wat achtergrondmuziek en een kopje koffie of thee, terwijl je elk steentje op zijn plaats laat vallen tot je een meesterwerk hebt gemaakt!

Lees ook: Redenen om voor een carrière in recruitment te kiezen