3 Voordelen van infraroodverwarming

door | mei 4, 2021

Infrarood verwarming wint snel aan populariteit, en niet zonder reden! Deze vorm van verwarming is comfortabel, efficiënt, schoon, gebruiksvriendelijk en veilig. Aangezien er veel voordelen en enkele nadelen aan infraroodverwarming kleven, beginnen we met een korte opsomming van de weinige voordelen.

INFRAROOD VERWARMING IS ZEER EFFICIËNT

Infraroodverwarmingen zijn 100% efficiënt. Ze produceren ongeveer 90% infrarood en 10% warme lucht. Infraroodstraling verwarmt rechtstreeks mensen en voorwerpen, en bespaart energie door de lucht niet te hoeven verwarmen. Daarom zijn ze 30 tot 40% effectiever dan andere soorten verwarming.

Normale verwarming, gebaseerd op convectie, verwarmt de lucht, die opstijgt naar het plafond waar ze meestal nutteloos is. Daarom moet bij conventionele verwarmingen de hele kamer worden verwarmd voordat je de warmte kunt voelen. Bovendien kan een tocht gemakkelijk leiden tot ernstig energieverlies.

Infraroodverwarmers verwarmen mensen (en voorwerpen) onmiddellijk wanneer ze zich in het zicht van de infraroodstralen bevinden, waardoor ze zeer efficiënte verwarmers zijn.

INFRAROODSTRALERS KUNNEN OVERAL WORDEN TOEGEPAST, ZELFS BUITEN

De meeste infraroodstralers zijn ontworpen voor ruimteverwarming binnenshuis. Ze zijn verkrijgbaar als slanke infraroodpanelen of als draagbare verwarmers. Sommige infraroodstralers, zoals terrasstralers, leveren zeer intens infrarood en zijn geschikt voor gebruik buitenshuis.

Draagbare infraroodstralers kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als gewone verplaatsbare verwarmingstoestellen. Ze kunnen gemakkelijk naar de gewenste plek worden verplaatst en zijn doeltreffend voor het verwarmen van relatief kleine ruimtes, zoals een kinderkamer.

Voor gebruik buitenshuis zijn er terras- en terrasverwarmers beschikbaar. Dit is een type verwarming dat je misschien kent van het terras van een café in de winter.

Naast draagbare infraroodverwarmers en infraroodverwarmers voor buiten zijn er ook infraroodverwarmers verkrijgbaar voor wand- of plafondmontage.

INFRAROODSTRALERS ZIJN ZEER DUURZAAM

Kwarts verwarmers gaan 5000 uur mee. Keramische en carbon verwarmers kunnen 10.000 uren meegaan, en infrarood verwarmingspanelen kunnen 100.000 uren meegaan.

Infraroodverwarmingen gaan zeer lang mee. Kwartsverwarmingen zijn de minst duurzame infraroodverwarmingen, maar kunnen toch nog zo’n 5000 uur meegaan. dat betekent dat ze meer dan 200 dagen non-stop kunnen draaien. Dus als je jouw kwartsverwarming, laten we zeggen, 6 uur per dag laat werken, gaat hij ongeveer 27 maanden mee.

Keramische en carbonverwarmers staan bekend om hun levensduur van 10.000 uur. Dus als je een infraroodverwarming van keramiek of koolstof 6 uur per dag laat branden, gaat hij ongeveer 4,5 jaar mee.

Infrarood verwarmingspanelen overtreffen deze duurzaamheid echter ruimschoots en kunnen 100.000 uur meegaan. Dat betekent dat je ze 24/7 kunt laten werken voor ongeveer 11 jaar!

Lees ook: Ongelooflijke voordelen van het dragen van diamanten juwelen