3 Voordelen van wonen aan zee

door | februari 13, 2021

Voor sommigen is wonen aan zee de ultieme droom. Veel mensen reizen naar het strand om strandhuisjes huren en vakantie te vieren, te ontspannen op het zand, en te luisteren naar de golven. Het uitzicht op de oceaan, het zoute water en het strand direct voor de deur zijn aantrekkelijk, maar dicht bij het water wonen kan ook voordelen hebben voor de gezondheid. Eeuwenlang hebben artsen een uitstapje naar de kust aanbevolen als genezing voor vele kwalen, en studies tonen nu aan dat mensen die dicht bij de oceaan wonen de voordelen voor hun gezondheid genieten.

MEER TIJD BUITEN DOORBRENGEN

Mensen die in de buurt van de oceaan wonen, brengen ook meer tijd buiten door, waardoor hun vitamine D-productie toeneemt. Vitamine D is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam en het bevorderen van de calciumopname, de sterkte van de botten en de gezondheid van het immuunsysteem.

Klimaat aan de oceaan kan ook helpen de gezondheid te herstellen. Warmere temperaturen kunnen de symptomen van artritis, spierverrekkingen en andere kwalen verlichten. De nabijheid van de oceaan kan helpen de temperaturen te matigen, waardoor het het hele jaar door een gunstige plek is om te wonen. De briesjes die van zee komen en die vaak als verfrissend worden beschouwd, zorgen voor schone lucht, wat kan leiden tot een betere gezondheid, vooral voor mensen die last hebben van astma en allergieën.

De golven, het zand en de oceaanbries zijn de perfecte manier om een vakantie door te brengen en zorgen voor ontspanning en verlichting van stress zodra je de zilte lucht ruikt. Na verloop van tijd kan het leven in de buurt van de oceaan uw gezondheid verbeteren en uw risico op obesitas, hartaandoeningen en andere ziekten verlagen. Het is geen wonder dat de waarde van onroerend goed aan zee zo hoog is; met een groot aantal gezondheidsvoordelen en een prachtig uitzicht, is wonen aan zee een droom die uitkomt.

MINDER STRESS

Stress heeft een negatieve invloed op de menselijke gezondheid en verhoogt het risico op zwaarlijvigheid, hartziekten, astma, depressie en andere gezondheidsproblemen. Het strand wordt over het algemeen geassocieerd met ontspanning, met inbegrip van de getijden van de oceaan, zeebriesjes en warm zand, die allemaal helpen om de stress van het dagelijks leven weg te nemen. Terwijl een vakantie aan het strand uw stressniveaus tijdelijk kan verlagen, kunnen mensen die dicht bij de oceaan wonen ditzelfde voordeel dagelijks ervaren.

Mensen die in de buurt van de oceaan wonen, blijken rustiger te zijn en minder pijn te ervaren. Proefpersonen die beelden te zien kregen van verschillende locaties, waaronder het strand, ervoeren minder pijn en angst tijdens tandheelkundige ingrepen bij het zien van strandscènes.

MEER LICHAMELIJKE ACTIVITEIT

Wonen in de buurt van de oceaan stimuleert ook lichamelijke activiteit. Wandelingen op het zand, zwemmen, surfen en beachvolleybal zijn uitstekende vormen van lichaamsbeweging. Dagelijkse beweging is belangrijk om overgewicht tegen te gaan, de gezondheid van het hart te verbeteren en het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen. Wonen dicht bij de oceaan moedigt mensen aan om naar buiten te gaan en te genieten van de zilte lucht en de zon, actief te blijven en de gezondheidsvoordelen van dagelijkse beweging te bieden.

Lees ook: De beste tips voor het reizen op Nederlandse luchthavens