5 Belangrijkste voordelen van webapplicaties voor bedrijven

door | juli 18, 2020

Aangezien het internet op bijna elke werkplek gemeengoed is, zijn webapplicaties een steeds belangrijker instrument geworden voor het bedrijfsleven; hun meest voorkomende toepassingen zijn communicatie met klanten, samenwerking met medewerkers, veilige opslag van gegevens en het verstrekken van gegevens en informatie aan het management.

Zoekt u een native app ontwikkelaar? Klik dan hier.

In onze nieuwste blog zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van webapplicaties voor bedrijven doornemen.

De voordelen van aangepaste webapplicaties:

Verbeterde efficiëntie

Het hebben van meerdere versies van spreadsheets of het schudden van stapels papierwerk is niet alleen tijdrovend, maar kan uw bedrijf ook kwetsbaar maken voor menselijke fouten die niet gemakkelijk te herkennen zijn tot het te laat is.

Bovendien kan het, zonder integratie tussen deze verschillende gegevensbronnen, tijdrovend en moeizaam repliceren van gegevens nodig zijn om een holistisch overzicht van de bedrijfsprestaties te krijgen.

Webapplicaties helpen u om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zodat u meer gedaan kunt krijgen in minder tijd en met een grotere nauwkeurigheid. Bovendien geeft het integreren van al uw gegevens op één plaats u meer inzicht in uw bedrijf, waardoor u tijd bespaart op uw personeel en u rapporten kunt uitvoeren die worden bijgewerkt met real-time informatie.

24 / 7 Toegankelijkheid

Aangezien bedrijfssystemen die door webapplicaties worden gecreëerd, webgebaseerd zijn, zijn ze 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk, op voorwaarde dat u over een internetverbinding beschikt. Bovendien zijn ze volledig flexibel en bieden ze toegang vanaf bijna elk apparaat of elke browser.

Wanneer desktop-based software moet worden geüpdatet, moet elk afzonderlijk apparaat waarin de applicatie is geïnstalleerd, worden geüpdatet. Deze taak valt meestal onder de verantwoordelijkheid van het personeel en kan worden genegeerd als ze worden geduwd voor tijd, waardoor uw bedrijf kwetsbaar is voor inbreuken op de beveiliging.

Vergelijk dit met een webapplicatie, waar een beveiligings- of functionaliteit-update kan worden uitgerold naar elke versie van de webapplicatie zonder downtime, zodat gebruikers direct toegang hebben tot de bijgewerkte versie van de applicatie.

Hogere beveiligingsniveaus

Met desktop-based software kan een gestolen of beschadigde computer een zeer kostbare en tijdrovende situatie zijn; waardoor uw gegevens in gevaar komen en u contact moet opnemen met uw softwareprovider met het verzoek om de software opnieuw te installeren op een nieuw apparaat.

Met een web-based applicatie (met gegevens die in de cloud zijn opgeslagen) heeft u de zekerheid dat als uw computerapparatuur beschadigd of gestolen wordt, deze zeer snel weer ‘business as usual’ kan zijn.

Dit komt omdat webapplicaties informatie opslaan over service op afstand, zodat u, zolang u uw URL (webadres), gebruikersnaam en wachtwoord kent, veilig kunt inloggen op elke computer of elk mobiel apparaat dat met het internet is verbonden en uw bedrijf in een mum van tijd weer operationeel kan zijn.

Tot slot, in het geval van verlies van gegevens door een menselijke of programmafout, kunnen gegevens snel worden hersteld vanuit de cloud.

Eenvoudig aanpasbaar en schaalbaar

Een van de grootste problemen waar klanten mee te maken krijgen is dat ze niet kunnen groeien of integreren met hun bedrijf, of in ieder geval niet zonder dure upgrades.

Omdat een webapplicatie op maat wordt gemaakt, specifiek voor uw bedrijf, is deze volledig flexibel en schaalbaar naar de eisen en groei van uw bedrijf.

Aanpassingen aan de applicatie kunnen bestaan uit uw eigen branding en het hebben van verschillende toegangsniveaus voor gebruikersrechten. Door alleen functies te hebben die relevant zijn voor uw bedrijf,
u zult de trainingstijd verkorten en u kunt functionaliteit toevoegen naarmate uw bedrijf groeit.

Eenvoudige installatie en onderhoud

Door het gebruik van een webapplicatie vermijdt u het gedoe en het geheugengebruik van de installatiesoftware op elk apparaat, ook zult u webapplicaties minder belastend vinden op oudere of low spec-apparaten.

Aangezien elke PC een browser heeft, is de installatietijd extreem snel en kan deze op de achtergrond worden uitgevoerd terwijl het personeel zijn andere werkzaamheden uitvoert. De onderhoudsvereisten zijn over het algemeen veel lager, met updates en patches die op afstand op elk apparaat worden uitgerold.

Lees ook: Waarom zijn Birkenstocks al zo lang zo populair…