5 Voordelen van bijlessen die je niet kende

door | augustus 19, 2020

Als je denkt aan het woord “bijles”, waar denk je dan automatisch aan? Het stigma rond bijles heeft meestal betrekking op een kind dat worstelt met een specifiek onderwerp en wat extra hulp nodig heeft om te slagen, zoals bijles wiskunde. Dat mag dan waar zijn, maar het is maar de helft van het verhaal. De voordelen voor een kind, of het nu worstelt of niet, zijn van het grootste belang voor hun academisch en sociaal succes.

Voordat u bijles afschrijft als iets wat uw kind misschien niet nodig heeft, wilt u misschien eerst kijken naar deze 5 voordelen van bijles die u niet kende.

Creƫert betere studiegewoonten

Wanneer een leerling het gevoel heeft dat hij of zij verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn of haar werk, is de kans groter dat hij of zij opnieuw belangstelling krijgt voor zijn of haar schoolwerk. Vooral als hun mentor iemand is die ze echt leuk vinden, zal uw kind bijlessen als een positieve ervaring zien.

Verhoogt het vertrouwen

Wanneer een student betere cijfers krijgt, neemt zijn zelfvertrouwen toe. Door extra werk in te zetten en de beloning van hun inspanningen te zien, verbetert het zelfvertrouwen van een leerling, terwijl hij de voordelen van hard werken = succes leert.

Biedt een uitdaging

Als uw kind het al goed doet op school, kan bijles helpen om hem of haar uit te dagen met lessen op maat en gevorderde oefeningen die niet in het klaslokaal worden gegeven. Dit kan een kind dat school saai of oninteressant vindt, motiveren door hen de kans te geven zichzelf uit te dagen.

Helpt met probleemvakken

Studenten die eerder een hekel hadden aan wiskunde hebben gemeld dat ze meer plezier beleven aan het lesgeven door een docent in een klaslokaal. Het is alleen dat ze verschillende leerstijlen hebben. Met elke student die anders leert, gaat het niet altijd samen met de manier waarop een leraar lesgeeft.

Werkt met de leerstijl van uw kind

Iedereen leert anders – sommige studenten zijn beter met visuals en anderen met auditief. Het hebben van een tutor die begrijpt hoe uw kind leert kan hen helpen om zichzelf te begrijpen. Zoals het oude gezegde luidt: “iedereen is een genie. maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen, zal hij zijn hele leven geloven dat hij dom is.” Hetzelfde kan gezegd worden van individuele leerstijlen. Een visuele leerling gaat worstelen met een auditieve leraar die hen niet de kans geeft om te leren op een manier die voor hen werkt.

Lees ook: Redenen waarom uw merk een abonnementsdienst moet aanbieden