Alles over betonnen vloeren in jouw woning

door | september 6, 2019

Betonnen vloeren worden al tientallen jaren gebruikt voor commerciële toepassingen; de meeste van die mooie, glanzende en duurzame vloeren in warenhuizen (om maar een voorbeeld te geven) zijn afgewerkt beton. Onlangs is beton populair geworden als een residentiële vloer optie, omdat er meer mooie en economische technieken beschikbaar zijn gekomen, en mond-tot-mondreclame is verspreid over de verbazingwekkende voordelen van betonnen vloeren.

Terwijl u misschien een beetje meer vooraf te betalen voor decoratieve betonnen afwerkingen, zult u zien dat op de lange termijn, zult u vrijwel geen onderhoud of de noodzaak om betonnen vloeren te vervangen hebben. Betonnen vloeren gaat langer mee, presteert beter en bespaart u geld op de lange termijn.

Geen enkele andere vloerbedekking biedt zoveel keuze in stijl en design. U kunt letterlijk elk ontwerp dat u wilt maken met betonnen vloeren. Zodra de betonnen vloer is geïnstalleerd, een betonnen finisher of kunstenaar past de artistieke afwerking toe op de vloer. Laat de vloer stenciled met randen of andere ontwerpen of repliceren het uiterlijk van keramische tegels of marmer, om 2 mogelijkheden te noemen. Beton beitsen of een beton cire badkamer (https://beton-deluxe.com/beton-cire-badkamer/)is een andere manier om een mooie afwerking te krijgen. Betonvloeren kunnen worden afgewerkt in de glans van uw keuze: hoog of laagglans. Praat met een ervaren betonaannemer over de beste vloerstyling voor uw woning.

Temperatuur

Sommige huiseigenaren vrezen dat een betonnen vloer koud onder de voeten zal zijn. De waarheid is dat afgewerkte betonnen vloeren zijn vergelijkbaar met andere gangbare vloertypen zoals keramische tegels, steen en marmer. In feite kan het hebben van een betonnen vloer kan brengen uw airconditioning kosten in de zomer, omdat je je voelt een beetje koeler. Voor de winter warmte, stralingsverwarming is een uitstekende optie om te installeren voorafgaand aan het storten van uw betonnen vloer, dit zal uw energierekening te verlagen, omdat het efficiënter is dan een geforceerde lucht verwarmingssysteem. Net als bij keramische vloeren kan het gebruik van vloerbekleding, gordijnen, wandkleden en nog veel meer voor extra warmte in de kamer zorgen.

Geluid

Betonnen vloeren zijn niet luider of meer echoverbeterend dan andere harde vloeren. Het gebruik van vloerkleden, wandkleden en meer, zoals hierboven vermeld, zal niet alleen helpen om de kamer warmer te houden, maar zal ook geluiden absorberen.

Hypo-allergeen

Betonnen vloeren zijn een uitstekende optie voor mensen die last hebben van allergieën. Eenvoudig vegen, afstoffen en dweilen van betonnen vloeren is een veel gezondere optie dan tapijt. Er is veel minder stof en minder huisstofmijten rond beton dan in tapijt. Bovendien geeft beton geen VOS af, in tegenstelling tot laminaat- of vinylvloeren.

Antislip oppervlak

Vooral met een extra glanzende afwerking kan het lijken alsof betonnen vloeren glad zijn, maar de waarheid is dat zolang uw vloer door een professional wordt geïnstalleerd, deze niet glad mag zijn. De standaardpraktijk schrijft voor dat een anti-slip additief wordt toegevoegd aan de uiteindelijke afwerking van de vloer.

Duurzaamheid en onderhoud

Omdat beton de meest slijtvaste en duurzame vloer is, is zeer weinig onderhoud nodig. Een residentiële betonvloer met normaal verkeer zal één keer per week vochtig moeten worden gedweild en om de 2 jaar moeten worden overgeschilderd. Een goede installatie betekent ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken over waterdamp. Dampschermen moeten worden geïnstalleerd onder de betonplaat om vocht en vocht te blokkeren. Houd er rekening mee dat het inhuren van een professionele betonnen vloerinstallateur is de beste manier om ervoor te zorgen dat u later geen problemen hebben.