Beste dingen om te doen in Porto, Portugal

door | februari 8, 2020

Op de hellingen boven de monding van de Douro is Porto een historische handelsstad die zijn naam draagt. Het centrum is een werelderfgoed en het zal je opvallen hoe rijk en gevarieerd dit erfgoed kan zijn: Er zijn middeleeuwse muren, glimmende barokke kerken, de compacte straten van de wijk Ribeira, de Romaanse kathedraal en dat is nog maar het begin.

De versterkte havenwijn wordt nog steeds opgeslagen in pakhuizen op de zuidoever van de Douro, en als je de rivier volgt tot aan de oceaan kom je in de stijlvolle wijk Foz do Douro aan voor stranden en hippe restaurants.

Laten we de beste dingen om te doen in Porto verkennen:

Cais da Ribeira

Een beetje chaotisch en erg leuk om te verkennen, Porto’s gebied langs de rivier is een zeer schilderachtige piazza waar toeristen en de lokale bevolking zich mengen.

Er zijn bars en restaurants om elke hoek, en deze lijnen lopen ook langs de rivier.

Je hebt een perfecte foto van de iconische Luís I-brug vanaf hier, en als je door de bogen duikt is er een verwarrend doolhof van steile straatjes en trappen tussen pastel geverfde huizen in verschillende staten van onderhoud.

De Cais da Ribeira is de laatste jaren wat opgeknapt en er zijn informatieborden geplaatst om je te vertellen over de karakters en bedrijven van deze wijk toen het nog Porto’s bijenkorf van de handel was.

Serralves Museum & Villa

In het westen van Porto zijn er verschillende elementen aan Serralves die zo’n geweldig dagje uit maken.

Ten eerste is er de villa, Casa de Serralves, een sierlijke Art Deco woning gebouwd tussen 1925 en 1944 en met ontwerpers als Charles Siclis en René Lalique gerekruteerd om de interieurs te bewerken.

De villa kijkt uit op een weelderig terrasvormig terrein met bomenlanen, vormsnoeiers, gereguleerde gazons en pergola’s.

Aan de andere kant van het park bevindt zich het Museum voor Hedendaagse Kunst, dat in 1999 werd geopend voor spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen.

Normaal gesproken zijn er vier of vijf tegelijk te bezichtigen voor de huidige en vroegere grootheden van de moderne en hedendaagse kunst, van Joan Miró tot Liam Gillick.

Lees ook: Rust, ruimte en ontspanning… Volledig zen op de Veluwe