Chiptuning in een notendop

door | juli 22, 2019

Motorchipafstemming is een proces waarbij de elektronische besturingseenheid wordt geherprogrammeerd, waardoor de motor binnen verschillende parameters werkt. De ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht en brandstofmengsel die plaatsvindt. Wanneer u dit opnieuw programmeert, kunt u de chip vertellen hoe de verhouding tussen de dit mengsel moet zijn. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de manier waarop u dit heeft gedaan.

Een motorchipafstemming  is een cruciaal onderdeel van de elektra en de computersystemen van uw auto. De chip in uw voertuig bestuurt een aantal verschillende systemen, die ervoor zorgen dat ze ten alle tijden op de juiste manier worden aangedreven.

Een Chip-tuning vervangt de standaard software op de ECU en vervangt deze door nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om de totale prestaties van de auto’s te optimaliseren. Dit staat bekend als het opnieuw in elkaar zetten van voertuigen, omdat de ECU in wezen een programma is dat de werking van de motor regelt.

Welke auto’s?

Afhankelijk van uw type auto en jaar, kan de ECU een grote verscheidenheid aan verschillende systemen besturen. Waaronder het automatische transmissiesysteem, het voertuigstabilisatiesysteem, de brandstofinjectie, de kleppenondersteuningssystemen, de timing en ontstekingssystemen en het snelheidsregelsysteem. Dit alles is van cruciaal belang voor het functioneren van uw voertuig. Op https://power-performance.nl kan je lezen dat de chip reageert op prikkels van het voertuig om de druk op de kleppen en brandstofinjectiesystemen op te voeren, de topsnelheid en de acceleratie van het voertuig te regelen, en meer.

Waarom ChipTuning?

Er zijn verscheidene redenen om voor Chiptuning te kiezen. Ten eerste zult u merken dat uw motor beter reageert wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. De koppeling en het vermogen zullen aanzienlijk toenemen. De vermogensafgifte zal soepeler verlopen, waardoor een veel veiligere rijervaring ontstaat, wat het op zijn beurt ook gemakkelijker en veiliger maakt. Tijdens normaal rijden zult u merken dat uw MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook uw CO2-uitstoot minimaliseert. Het gaspedaal zal worden verbeterd en het toerentalbereik zal worden vergroot.