De beste tips voor het reizen op Nederlandse luchthavens

door | januari 29, 2021

Over het algemeen is het Nederlandse openbaar vervoer schoon, efficiĆ«nt en relatief goedkoop. Het lokale treinnetwerk – dat wordt beheerd door de NS (Nederlandse Spoorwegen) – bestrijkt een groot deel van het land en je kunt goedkoop tussen steden reizen. Andere steden en dorpen zijn per bus met elkaar verbonden, terwijl de noordelijke eilanden per veerboot bereikbaar zijn.

In grotere steden vind je een tram- of metrosysteem (of beide), terwijl kleinere steden en dorpen busnetwerken hebben die de buitenwijken met de centrale gebieden verbinden. Deze netwerken worden op lokaal niveau geĆ«xploiteerd. Waar je ook bent in Nederland, je kunt altijd gebruik maken van jouw OV-chipkaart, het nationale chipkaartsysteem voor het openbaar vervoer. Reizigers met een handicap komen over het algemeen goed aan hun trekken en de haltes en stations van het openbaar vervoer liggen meestal dicht bij elkaar. Zo kun je tijdens je reis naadloos overstappen tussen verschillende vervoerswijzen. Naast het openbaar vervoer worden ook Ubers en taxi’s zoals Taxi Centrale Den Haag steeds populairder om te nemen na een avondje stappen of als je naar het vliegveld gaat. Lees hieronder een aantal tips over het nemen van een Nederlandse taxi.

Nederlandse luchthavens

Vlieg je naar warmere oorden? Dan vertrek je waarschijnlijk vanaf een van de vijf Nederlandse luchthavens. Deze bevinden zich in Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Verreweg de grootste Nederlandse luchthaven is echter Amsterdam Schiphol. Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, ligt op een korte treinreis van het centrum van Amsterdam en heeft vluchten over de hele wereld.

Omdat Schiphol zo dicht bij Amsterdam ligt, is de luchthaven gemakkelijk per trein of bus te bereiken. Schiphol is goed verbonden met andere delen van Nederland, wat betekent dat veel Amsterdammers op Schiphol vliegen en de trein nemen voor hun verdere reis naar huis. Op dit moment zijn er plannen om Lelystad Airport in Flevoland uit te breiden.

De beste tips voor het reizen op Nederlandse luchthavens

Vertrek niet voordat je deze toptips over luchthavens hebt gelezen:

  • Kom je met de trein aan op de luchthaven? Vergeet in alle opwinding niet uit te checken met jouw OV-chipkaart om een hoge ticketprijs te vermijden.
  • Hoewel Schiphol goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, weet je nooit wat er kan gebeuren. Neem dus voldoende tijd om op tijd bij de vertrekgate te zijn.
  • Moet je nog wat Nederlandse lekkernijen kopen voor vrienden en familie in het buitenland? Er zijn veel plaatsen op Schiphol waar je dit kunt doen, of je nu op zoek bent naar kaas, chocolade of een Nederlands voetbalshirt.

Lees ook: Waarom is het hebben van een VPN belangrijk?