De immense voordelen van zonne-energie

door | juli 5, 2019

Er zijn veel voordelen van zonne-energie. Hier zijn een paar belangrijkste voordelen om in gedachten te houden:

1. Zonne-energie vermindert de CO2-uitstoot en beschermt het milieu

Zonne-energie is een schone, hernieuwbare energiebron die kan helpen de uitstoot van kooldioxide te verminderen en onze impact op het milieu te verminderen. In tegenstelling tot traditionele fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en aardgas, leidt zonne-energie niet rechtstreeks tot het vrijkomen van verontreinigende stoffen in de atmosfeer en de watervoorziening. Zelfs in vergelijking met kernenergie is zonne-energie een milieuvriendelijkere oplossing dan kernenergie.

2. De overstap naar zonne-energie geeft u controle over de stijgende energiekosten

Veel huiseigenaren worden geconfronteerd met angst als het gaat om hun elektriciteitsrekening, omdat er in de meeste scenario’s, in de meeste gevallen, niets dat je kunt doen om uw elektriciteitstarief te controleren. Terwijl de kosten van zonne-energie de afgelopen tien jaar met meer dan 70 procent zijn gedaald, zijn de kosten van elektriciteit met ongeveer vijf procent gestegen, en die trend van stijgende elektriciteitskosten zal zich naar verwachting voortzetten.

3. Zonne-energie kan uw elektriciteitsrekening drastisch verlagen of volledig elimineren

Dit topvoordeel van zonnepanelen is vrij eenvoudig – wanneer u zonne-energie voor uw huis installeert, produceert u uw eigen elektriciteit, wordt u minder afhankelijk van uw elektriciteitsbedrijf en vermindert u uw maandelijkse elektriciteitsrekening. Een zonnepaneelsysteem heeft doorgaans een levensduur van 25-35 jaar, wat betekent dat u tientallen jaren kunt besparen op uw elektriciteitskosten door op zonne-energie te gaan werken.

4. Zonne-energie verbetert de waarde van uw huis

Miljoenen Amerikaanse huiseigenaren zijn ge├»nteresseerd in zonnepanelen, maar hebben niet de tijd genomen om uit te zoeken wat het kost om ze te installeren. Deze realiteit van de consument, en de onmiskenbare voordelen van het hebben van zonnepanelen op een huis, vormt een aanvulling op recente studies die hebben aangetoond dat de waarde van het onroerend goed toeneemt nadat de zon is ge├»nstalleerd. Zo kan de tweede “pro” van zonne-energie helpen om een van de nadelen die we eerder besproken – zelfs als je van plan bent om te verhuizen in de nabije toekomst, verdien je terug uw investering in zonnepanelen en vervolgens sommige wanneer u uw huis te verkopen.

5. Een heleboel vacatures staan open

Veel bedrijven zoeken nu vakmannen die zonnepanelen kunnen installeren. Hier is grote vraag naar kijk bijvoorbeeld naar de Vacatures Zonmaat, zij zoeken een heleboel monteurs om de vraag van installaties te kunnen opvangen.