De limbodans: Achtergrond en geschiedenis

By | december 18, 2019

Heb je ooit genoten van de limbo met je kinderen of je vrienden? Het is erg leuk en kan worden aangepast aan bijna elke leeftijd, graad of niveau.

Waar komt het vandaan?

Als je films hebt gezien over Trinidad of Tobago of de andere mooie eilanden in het Caribisch gebied, heb je waarschijnlijk een menigte mensen gezien die probeerde te buigen onder de limbo-paal. Er wordt muziek gespeeld en iedereen vormt een lijn die omcirkelt om onder de stok te duiken en erachter te komen…. “hoe laag kan je gaan?”. Helaas is de geschiedenis van het voorgeborchte der helleveeg niet prettig. De limbo werd met slaven uit Afrika naar de Caribische eilanden gebracht. De slaven werden apart gehouden – met mannen en vrouwen in verschillende delen van het schip. Om elkaar te kunnen zien, moesten de slaven elkaar onder zeer lage ruimtes zien. Oorspronkelijk was het voorgeborchte der hel als een plechtige en langzame dans of ritueel, soms als onderdeel van een wakkere of begrafenis. Echter, ergens na de jaren 1950 en 1960 werd de calypso muziek erg populair en werd de limbo beter bekend als een dans met kleurrijke kleding en vrolijke, vrolijke muziek. Dat gelukkiger, meer vreugdevolle limbo viering werd de dans die zijn weg heeft gemaakt over de hele wereld.

Hoe speel je de limbo?

de dans is gemakkelijk en leuk en kan worden gebruikt in klaslokalen, zomerkampen, achtertuinen, op het strand of in een andere feestelijke omgeving. Aangezien de limbo paal oorspronkelijk een bezem was, kun je gebruik maken van een extra bezempaal, een bamboestok of een andere lange paal die beschikbaar is. De officiële regels zijn vrij streng. Dansers moeten achterover leunen om onder de paal door te gaan. Ze mogen de paal niet aanraken of de grond raken. Echter, bij het spelen op een feestje of met kinderen; voel je vrij om de regels te creëren die het beste werken om de vaardigheden van de spelers aan te passen en die de dans een leuke activiteit voor iedereen houden.

TIP: Huur een limboshow bij Real Entertainment voor nog meer pret en gezelligheid!

Welke muziek kan je spelen?

Je kunt elke geweldige muziek met een eilandklap vinden om de limbo te begeleiden. Er zijn een aantal prachtige traditionele en populaire limbo songs die je kunt verkennen. Als je meer wilt weten over de begindagen van deze dans, heeft een platenmaatschappij genaamd Putumayo een cd met originele opnames uit de begindagen van de calypso muziek gemaakt. De meeste mensen in de Verenigde Staten herkennen een lied van Chubby Checker genaamd de Limbo Rock en je kunt dat lied spelen als een Youtube video.

Lees ook: 2 Voordelen van architecturale 3D-visualisatie