De voordelen van het geven en hoe je kunt beginnen

door | juli 28, 2020

In welke zin dan ook, geven is altijd een goede zaak om op je geweten te hebben, ongeacht wat de uitkomst van de uitbetaling van de ontvanger is. Bijna elke mogelijke oorzaak of liefdadigheidsinstelling die u zich kunt voorstellen, heeft waarschijnlijk een non-profit organisatie in verband gebracht met het geven van liefdadigheid en om de non-profit organisatie te helpen geld in te zamelen voor haar doel; non-profitorganisaties zijn overal aanwezig. Je zou kunnen denken: “Ik heb hard gewerkt voor mijn geld. Waarom zou ik het gewoon weggeven aan een non-profit organisatie” of “Waarom zou ik het weggeven aan een organisatie die iets met mijn geld zou kunnen doen, maar het voorgoed zou kunnen gebruiken”?

Op het eerste gezicht lijken deze zorgen terecht, maar er zijn een aantal voordelen van het doneren aan een non-profit organisatie. En als je een organisatie in twijfel trekt, onthoud dan dat onderzoek alles is. Gewoon Google zoeken naar een organisatie waar je over gehoord hebt of een organisatie die je wilt steunen, maar die niet helemaal zeker weet wat ze met je donatie doen, kan zo veel vragen ophelderen! Veel sites hebben zelfs beoordelingen over verschillende organisaties, waarbij je je eens onbeantwoorde vragen behandelt voordat je de kans krijgt om ze te stellen. Na het lezen van dit artikel, hoop ik dat je je eigen soort van zoeken doet en het in je hart vindt om te geven.

Wilt u Hartstichting opzeggen? Klik hier.

Ondersteuning doelen die voor u belangrijk zijn

Eerst en vooral, door te geven aan een non-profit organisatie, zult u in staat zijn om zaken die u belangrijk vindt direct te ondersteunen, zonder fysiek betrokken te raken (maar dat is ook een optie!). U bent misschien geen dokter, maar u kunt helpen bij het zoeken naar een remedie voor leukemie bij kinderen door een donatie te doen aan een non-profit organisatie, of u kunt helpen een hongerig dier te voeden zonder naar de winkel te gaan en zelf het voedsel te kopen. U kunt misschien geen tijd vrijmaken voor het redden van in olie gedrenkte dieren in de Golf, maar u kunt wel iemand anders helpen die in staat is om dit te doen. Wat de oorzaak ook is, door te doneren aan een non-profit organisatie helpt u direct om het probleem te verhelpen, en hoe kan het dat u zich daardoor niet goed voelt?

Belastingaftrek

Een voordeel van het schenken aan een non-profit organisatie, en het voordeel dat u waarschijnlijk tastbaar en “reĆ«el” zult vinden, is de belastingaftrek die gepaard gaat met het schenken. Als u om geen enkele andere reden doneert, ziet u in ieder geval een lichte vermindering van uw eigen inkomstenbelasting, en mogelijk meer geld in uw eigen zak, omdat u het bedrag dat u aan een door de Internal Revenue Service (IRS) goedgekeurde liefdadigheidsinstelling heeft gedoneerd, in mindering kunt brengen.

Dat “ik heb het goed gedaan” gevoel

Een ander voordeel van het doneren aan een non-profit organisatie, en een van de belangrijkste in mijn eigen hart, is dat het je een goed gevoel geeft. U zult zich beter voelen over uzelf en de wereld (of uw eigen gemeenschap) na het helpen ondersteunen van een liefdadigheidsinstelling voor kinderen of een bloeddorstigheid, een dier in nood of gewoon het kopen van een maaltijd voor iemand die minder gelukkig is, omdat u weet dat u iets hebt gedaan dat levens kan redden en dat anderen zeker zal helpen op de lange termijn. Je hoeft geen Mr. Scrooge openbaring te hebben om te beseffen dat het helpen van anderen je een goed gevoel geeft, of je het nu doet door je tijd, je haar of je geld te doneren.

Lees ook: Waarom zijn Birkenstocks al zo lang zo populair…