De voordelen van het inhuren van een hypotheekadviseur

door | juni 26, 2020

Bij het winkelen voor een hypotheek schakelen veel huizenkopers de diensten van een hypotheekadviseur in om de beste voorwaarden en tarieven te vinden. In het kielzog van de crash op de vastgoedmarkt in 2008 kwam echter de bedrijfsvoering van de makelaars onder vuur te liggen en werd de vraag gesteld of zij wel in het belang van de klant handelen.

Het werken met een ervaren, competente hypotheekadviseur kan je helpen bij het vinden van de juiste hypotheek. Toch zijn er zowel voor- als nadelen te overwegen voordat je je aan een hypotheek verbindt. Zoek je een hypotheekadviseur Veenendaal en omgeving? Dan ben je hier op het juiste adres.

Lees hieronder een aantal veel voorkomende voordelen van het inhuren van een hypotheekadviseur.

Een adviseur kan je beenwerk besparen

Hypotheekadviseurs hebben regelmatig contact met een grote verscheidenheid aan geldschieters, van wie je sommige misschien niet eens kent. Een adviseur kan je ook wegsturen van bepaalde geldschieters met lastige betalingsvoorwaarden die in hun hypotheekcontracten zijn begraven.

Dat gezegd hebbende, is het gunstig om wat onderzoek te doen van je eigen voordat je een ontmoeting met een adviseur. Een eenvoudige manier om snel een idee te krijgen van de gemiddelde tarieven die beschikbaar zijn voor het type hypotheek dat je aanvraagt, is om online tarieven te zoeken en vervolgens een hypotheekcalculator te gebruiken. Met dit soort tools kun jeĀ  eenvoudig tarieven vergelijken en krijg je extra kennis bij het beoordelen van de geloofwaardigheid van een hypotheekadviseur.

Een adviseur kan betere toegang hebben

Sommige kredietverstrekkers werken uitsluitend met hypotheekverstrekkers en vertrouwen erop dat zij de poortwachters zijn om hen geschikte klanten te brengen. Het kan zijn dat je sommige kredietverstrekkers niet direct kunt bellen om een kleinhandelshypotheek te krijgen. Adviseurs kunnen ook in staat zijn om speciale tarieven te krijgen van kredietverstrekkers als gevolg van het volume van de gegenereerde zaken die lager kunnen zijn dan je kunt krijgen op je eigen.

Een adviseur kan in staat zijn om je kosten te beheren

Bij het aangaan van een nieuwe hypotheek of bij het werken met een nieuwe kredietverstrekker kunnen verschillende soorten vergoedingen betrokken zijn, waaronder de kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek, de aanvraagkosten en de taxatiekosten. In sommige gevallen kunnen hypotheekmakelaars in staat zijn om kredietverstrekkers te laten afzien van sommige of al deze kosten, wat je honderden tot duizenden euros kan besparen.

Belangrijkste punten om in gedachte te houden

  • Het werken met een hypotheekadviseur kan je tijd en kosten besparen.
  • Nadelen te overwegen dat de belangen van een makelaar niet in overeenstemming zijn met je eigen belangen, kun je niet de beste deal te krijgen, en ze kunnen niet garanderen schattingen.
  • Neem de tijd om direct contact op te nemen met kredietverstrekkers om uit eerste hand te weten te komen welke hypotheken voor jou beschikbaar kunnen zijn.

Lees ook: 3 Grote voordelen van een klein gewichtsverlies