Denken je aan een carrière in onroerend goed? Lees dit eerst

door | oktober 10, 2019

Sommige mensen gedijen met carrières die ervoor zorgen dat ze een stabiel, wekelijks inkomen hebben. Anderen hebben graag wat meer vrijheid en houden zich minder bezig met een regelmatig salaris en meer met liefde voor wat ze doen. Voor de laatste is een carrière in de vastgoedsector misschien wel de perfecte optie, omdat het zo veel voordelen biedt voor degenen die niet willen werken op een traditionele negen-tot-vijf baan. Maar, zoals met alles in het leven, zijn er voor-en nadelen te overwegen voordat je je in deze lijn van het werk richt.

Als je overweegt om een carrière te bouwen in onroerend goed, is het tijd om eerst onderzoek te doen om zowel de goede als de slechte kanten van het bedrijf te leren.

Een welvarende carrière

Het goede:

Als je goed bent met cijfers en geniet van het proces van waardecreatie door het renoveren van onroerend goed, dan zou het werken voor vastgoed beleggingsmaatschappijen zoals bij Makelaar Immo een perfecte match zijn. Je hebt een boeiende carrière die veel verschillende vaardigheden vereist, waaronder onderhandelen, ontwerp planning en bouwmanagement. Dit soort positie is over het algemeen lucratiever dan een positie als een conventionele makelaar. Er is veel meer werk dan het verwerven en verkopen van de woning. Uitgebreid onderzoek en due diligence zijn nodig, samen met de mogelijkheid om waarde te zien in eigenschappen die een soort van beperking of probleem dat hen tegenhoudt van hun hoogste en beste gebruik.

Het slechte:

Je bent niet van plan om een top verkoper te worden bij een top vastgoedbedrijf voor een lange tijd. Je moet echt je rechten te betalen, en te bewijzen dat je hebt wat nodig is om succesvol te zijn, die kan vele jaren duren. Het volgen van een cursus in onroerend goed is nog maar het begin. Je weet niet alles wat je moet weten van de ene op de andere dag, en je zult veel uren onderaan moeten investeren voordat je naar de top kunt klimmen.

Gerelateerd: 3 manieren om als student geld te besparen in 2019