Doe altijd je onderzoek voordat je een scooter koopt

door | oktober 16, 2019

Of je nu je eerste BTC scooter koopt of een groeiende collectie toevoegt, het is altijd aan te raden om veel grondig onderzoek te doen. Bekijk alle informatie van de fabrikant van je voorkeur om te zien of er bepaalde dingen te controleren of te vermijden zijn, zoals veelvoorkomende fouten of problemen met bepaalde modellen.

Met zo veel dingen om over na te denken voordat je een scooter koopt, is het geen wonder dat het besluitvormingsproces vaak iets langer duurt dan de eerste kopers verwachten. Ons beste advies is om de tijd te nemen en een beslissing te nemen die uniek voor je is.

Vind de juiste maat scooter

Voordat je een scooter koopt, is het belangrijk om erop te gaan zitten om de grootte en het rijgevoel te meten. Dingen zoals de hoogte van de zitting kunnen een groot verschil maken in de vraag of het gemakkelijk en comfortabel is.

Je moet ook een notitie maken van de opslagcapaciteit van de scooter en bepalen of hij aan je eisen voldoet. Is er voldoende opbergruimte voor je helm? Hoe zit het met eventuele tassen of extra bagage die je van plan bent mee te nemen?

Kies je motormaat

De grootte van de motor is een belangrijke overweging die bijna volledig afhangt van waar je de scooter voor gaat gebruiken. Je moet in het bijzonder rekening houden met de afstand die je wilt afleggen en de gemiddelde snelheidslimiet van de wegen waar je het meest op rijdt.

BTC scooters van 50cc zijn handig voor kort woon-werkverkeer in de stad, maar hun topsnelheid van 30mph betekent dat ze niet ideaal zijn voor snellere wegen of langere afstanden. Een 125cc scooter biedt meer oomph om het verkeer op drukkere wegen bij te houden, met een topsnelheid van ongeveer 60mph. Dit maakt ze een verstandige optie voor veelzijdigheid en er zijn een aantal geweldige modellen om uit te kiezen in onze lijst.

Voor alles boven de 125cc is een volledig rijbewijs vereist. Er zijn ook veel 400cc-plus scooters die er zijn, dus neem de tijd om na te denken over wat het beste voor je werkt.

Vergeet het brandstofverbruik niet

Als je nadenkt over de kosten en welke scooter geschikt is voor je behoeften, is het belangrijk om ook te kijken naar de exploitatiekosten en hoe zuinig de scooter is.

De gegevens suggereren dat een 125cc machine typisch onder 10 pence per mijl zal kosten om te lopen. Een typische scooter verbruikt tussen 55% en 81% minder brandstof dan een auto voor de zelfde reis.

Maar toch, zul je waarschijnlijk brandstof efficiency willen overwegen alvorens een aankoop te doen, zowel vanuit een economisch als ecologisch perspectief. Er is een hele reeks voertuigen en motorfietsen met een lage uitstoot om uit te kiezen, met zowat elk budget.

Lees ook: Denken je aan een carrière in onroerend goed? Lees dit eerst