Extra kosten bij kopen van een huis

door | juli 29, 2019

Het is niet zo makkelijk als een hypotheek afsluiten, de sleutels pakken en klaar je bent thuis. Het kopen van een huis kost bijna gegarandeerd meer dan je denkt. Hier is wat om mee te brengen in de berekening.

Meubilair en extra’s

Huurt u momenteel een gemeubileerde plaats? Denk eraan dat u alles moet kopen, van bedden en banken tot grasmaaiers en tapijten. Dan zijn er nog de saaie maar essentiële extra’s: gloeilampen, lampenkappen, toiletborstel, afwasbak, deurmatten, haken en verlengsnoeren.

Kosten voor een hypotheekregeling

Verwacht dat u uw bank een vergoeding voor een hypotheek betaalt. Ze variëren, maar 1000-3000 euro is typisch. In sommige gevallen kan dit niet worden gerestitueerd, zelfs als de aankoop niet wordt terugbetaald.

Notaris

Veel kredietverstrekkers zullen bijdragen aan de juridische kosten, hoewel u in dat geval een door hen goedgekeurde notaris zou moeten gebruiken. Als u voor uw eigen overdracht betaalt, betaalt u ongeveer 2000 euro, afhankelijk van de aankoopprijs.

Taxatie

Dit is de vergoeding die kredietverstrekkers vragen voor een taxatie om het bestaan van de woning te controleren en dat deze ook voldoende zekerheid biedt voor de lening. De kosten variëren per kredietverstrekker en aankoopprijs, maar meestal is het rond de paar honderd euro.

Verhuiskosten

Tenzij je je spullen achterin een auto kunt stapelen, moet je rekening houden met een verhuiswagen. Deze beginnen bij 200 eurovoor kleine lokale verhuizingen, maar kunnen gemakkelijk oplopen tot duizenden euro’s voor het verplaatsen van de wereldse goederen van een gezin over lange afstanden.

Overdrachtsbelasting

Als u een woning koopt zult u belasting moeten betalen op de aankoopprijs. De eenvoudige manier om te weten te komen hoeveel u moet betalen is door het te checken bij makelaars Almere.

Reparaties

Van schilferig lakwerk tot lekkende gootstenen, leg wat geld opzij voor onverwacht onderhoud van onroerend goed. Zoals Als het een oud huis is, verwacht dan veel te doen. Verwacht alles ongedaan te maken en 20 andere dingen te doen die je niet verwachtte te doen voordat je de huis kocht.