Gemakkelijk een raam vervangen bij jouw thuis

door | juli 23, 2019

U kunt vervangende PVC-ramen in standaardafmetingen krijgen met extra kozijnverlengers (zodat u ze licht op maat kunt aanpassen), of ze kunnen op maat worden gemaakt. PVC is onderhoudsarm, energiezuinig en 100% recyclebaar, hoeft nooit geschilderd te worden en is verkrijgbaar in een reeks verschillende afwerkingen, waaronder wit, houtnerf en zelfs eiken effect. Deze window hardware kan je halen bij OGS Canada, hier verkopen ze hele goede en goedkope raam onderdelen.

Hoe moet je ramen dan vervangen in spouwmuren?

Zorg ervoor dat uw ramen allemaal tochtwerend zijn om u te helpen warmte vast te houden en energie te besparen. Nieuwe buitendeuren en -ramen moeten voldoen aan strenge isolatienormen om ervoor te zorgen dat u minder warmteverlies lijdt en uw huis energiezuiniger wordt. Zoek naar producten met het label ‘Part L compliant’.

Aan de binnenmuur worden de zijkanten en de bovenkant van de raamopening (de onthullingen en het plafond) gepleisterd wanneer het kozijn op zijn plaats is om het raam netjes af te werken. De houten vensterbank van het kozijn zit op een houten vensterbank die rechtstreeks op het metselwerk geschroefd of gespijkerd wordt.

De meeste huizen deze dagen zijn gebouwd met spouwmuren, en raamkozijnen bevestigd aan metalen beugels (bekend als frame krampen) worden gemonteerd in de muren als ze gebouwd zijn. Tussen de kozijnen en de spouw worden speciale bakstenen aangebracht om de spleet te dichten en te voorkomen dat er warmte ontsnapt. Er moet ook een vochtwerende laag in de lijn van het kozijn worden aangebracht om te voorkomen dat er vocht van de buiten- naar de binnenmuur wordt afgevoerd.

Hoe moet je ramen dan vervangen in een wand?

De beste manier om houten kozijnen te beschermen tegen rotten door natheid is het regelmatig aanbrengen van houtverduurzamingsmiddelen, verf of vernis. Zorg er altijd voor dat u nieuw hout dat u gebruikt voor reparaties of vervanging door een houtverduurzamingsmiddel behandelt. U moet ook alle openingen rond de buitenkant van uw kozijnen afdichten met kozijnafdichtingsmiddel als het een kleine opening is, en mortel als het meer dan ongeveer 10 mm breed is.

Ramen in oude huizen hebben meestal een stenen of betonnen onderlaag die zich onder het raamkozijn en een houten dorpel aan de buitenkant van het huis bevindt.

In huizen gebouwd met massieve buitenmuren van steen of baksteen, past een houten kozijn vaak goed in een lichte uitsparing (onthulling) aan de binnenkant van de opening in de muur. Het raam is ofwel vlak met het binnenmuuroppervlak, ofwel teruggezet, afhankelijk van de dikte van de muur. Het kozijn wordt op zijn plaats gehouden met spijkers of schroeven.