Hoe kies je de juiste maat voor je werkschoenen?

door | november 7, 2019

De voetgrootte en -vorm kan in de loop van de tijd veranderen. Daarom moet je nooit vertrouwen op een bepaalde maat, alleen maar omdat deze meestal bij je past, omdat die maat misschien niet meer de beste pasvorm is. Bij Werken In Style vind je niet alleen hele mooie werkschoenen, maar ze zijn ook comfortabel en veilig om te dragen! Lees snel verder voor de nummer 1 tip waar je op moet letten bij het kopen van de juiste werkschoenen.

Ga nooit uit van je maat

De maat is vaak afhankelijk van het merk, dus probeer altijd de schoenen te passen voordat je ze koopt. Als je online bestelt, moet je je voeten meten om er zeker van te zijn dat je de juiste maat in één keer koopt. Door de lengte van je voeten te kennen, kun je door de maattabel van de schoen te bekijken (indien beschikbaar) zien welke maat overeenkomt met de maat van je voeten. Denk er bij het meten van je voeten aan om beide voeten te meten, omdat de ene voet vaak groter is dan de andere. De schoen moet altijd op je grotere voet passen.

Vergeet ook niet om je voeten te meten aan het einde van de dag, omdat de voeten vaak overdag na uren van staan of zitten opzwellen. De schoen moet niet alleen perfect passen en comfortabel zijn in de ochtend, maar de hele dag door.

De juiste maat is erg belangrijk, omdat de juiste maat voor meer comfort zorgt en helpt bij je houding en het voorkomen van rug- en gewrichtspijn. Schoenen moeten goed passen. Zonder de juiste pasvorm zullen uw voeten gemakkelijk vermoeid raken en mogelijk blaren vormen.

Als het gaat om veiligheid en werkschoenen, hebben mensen vaak de neiging om een maat groter te kopen om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is. Maar onthoud dat schoenen niet te groot of te klein mogen zijn. Er moet net genoeg ruimte voor jou zijn om je tenen in alle richtingen te kunnen bewegen, wanneer je de schoenen draagt. Zorg er wel voor dat er niet te veel ruimte is, want dit leidt tot een slechte pasvorm.

Lees ook: Belangrijke factoren bij het kiezen van het juiste serviesgoed voor jou