Karper vissen methodes op verschillende wateren

door | november 7, 2019

Afhankelijk van het water datje kiest om te vissen, zullen je methodes variëren. Vooral bij het vissen op karpers. Vissers zetten veel verschillende wegen in bij het vissen op karper in rivieren in plaats van in meren, vijvers en commerciële visserij. Zorg er ook altijd voor dat je tijdens het vissen uitgerust bent met de juiste benodigdheden. Kijk voor meer informatie op de karper webshop. Laten we een aantal van de basisprincipes behandelen.

Karper vissen in de rivier

Veel rivieren zijn dichtbevolkt geraakt met karpers, dus er is geenszins sprake van een tekort. Het lokaliseren van de karper blijft een sleutel tot succes bij de karpervisserij op de rivier. Ze zullen van nature naar het langzaam bewegende water migreren. Je bent op zoek naar de gebruikelijke tekenen van karper activiteit op elk moment dat je actief op de rivieren aan het vissen bent. Karper vloeren, belletjes die wijzen op een vorm van voeding of andere bewegingen in de buurt van de leliebladeren of neergehaalde takken/bomen.

Karper vissen in meren en vijvers

Als je karper vist op een meer of vijver, gelden dezelfde initiële regels. Een goede locatie is de sleutel. In deze wateren zal ook de selectie van aas een belangrijk onderdeel zijn. Je wilt gebruik maken van de mogelijkheid om het gebied in de loop van een paar dagen te laten lokken, indien mogelijk.

Als je jouw pogingen om de karper te lokaliseren niet goed uitvoert, overweeg dan om met andere vissers te praten en kijk of ze een pro advies waarbij ze jou kunnen helpen bij je jacht.

Lees ook: De voordelen van huisbeveiligingssystemen

Alternatieve methode voor de karpervisserij: Nachtvissen

Het nachtvissen op karper is een heel nieuw avontuur, en een must voor een nieuwe karpervisser. Je kunt bijna dezelfde regels gebruiken en ’s nachts vissen met een paar uitzonderingen. Een goede hengelhouder en beet melders zijn naar mijn mening een must-haves voor het nachtvissen. je zult er geen spijt van hebben dat je een paar euro uitgeeft om er zeker van te zijn dat je bent voorbereidt.

Een schuilplaats en de juiste hoofddeksels of verlichting zijn ook essentieel. Wees ook waakzaam dat het aas dat je het meest waarschijnlijk voor de karper gebruikt andere naburige dieren kan aantrekken zodat niet worden afgeschrikt of te bang als een woede vriend je dichtbij je begroet.