Lees hier alles over Drones

door | juli 31, 2019

Een typisch onbemand vliegtuig oftewel drone  is gemaakt van lichte composietmaterialen om het gewicht te verminderen en de wendbaarheid te vergroten. Deze composiet materiaalsterkte maakt het mogelijk om militaire drones op extreem grote hoogte te laten vliegen.

drones

Drones zijn uitgerust met verschillende geavanceerde technologie zoals infraroodcamera’s, GPS en laser (consumenten-, commerciële en militaire UAV). Drones worden bestuurd door middel van een afstandsbediening op de grond en worden ook wel een grondcockpit genoemd. Veel mensen gebruiken drones om foto’s te maken, neem bijvoorbeeld Drone Fotograaf Nederland. Zij zijn hier gespecialiseerd in, ze maken prachtige foto’s voor iedere gelegenheid.

Een onbemand vliegtuigsysteem bestaat uit twee delen, de drone zelf en het besturingssysteem.

In de neus van het onbemande vliegtuig zijn alle sensoren en navigatiesystemen aanwezig. De rest van het voertuig zit vol met dronetechnologiesystemen, omdat er geen ruimte nodig is om mensen op te vangen.

De technische materialen die gebruikt worden om de drone te bouwen zijn zeer complexe composieten die ontworpen zijn om trillingen te absorberen, waardoor het geproduceerde geluid afneemt. Deze materialen zijn zeer licht van gewicht.

Wat is een drone en UAV-technologie?

Hieronder onderzoeken we de wetenschap en drone technologie achter de Drone.  Ook hebben we veel informatie over de nieuwste dronetechnologieën van de nieuwste drones op de markt.

Er zijn tal van links waar u dieper kunt lezen in de verschillende componenten van drone technologie. Hier is bijvoorbeeld een geweldig overzichtsartikel over drone componenten.  Dit geeft informatie over de afzonderlijke componenten die in de meeste drones te zien zijn.

Dronesoorten en -grootten

Drones zijn er in een grote verscheidenheid aan maten, waarvan de grootste meestal gebruikt wordt voor militaire doeleinden, zoals de Predator drone. De volgende in grootte zijn onbemande vliegtuigen, die vaste vleugels hebben en korte start- en landingsbanen nodig hebben.  Deze worden over het algemeen gebruikt om grote delen van het land te bedekken en werken in gebieden zoals geografisch onderzoek of om stroperij van wilde dieren te bestrijden.

VTOL Drones

De volgende in grootte voor drones zijn de zogenaamde VSL-drones.  Dit zijn over het algemeen quadcopters, maar niet allemaal. VSL-drones kunnen verticaal opstijgen, vliegen, zweven en landen. De exacte betekenis van VSL is “Verticale start en landing”.