Medicijnen tegen slapeloosheid

door | augustus 6, 2019

in sommige gevallen zullen artsen geneesmiddelen voorschrijven voor de behandeling van slapeloosheid. Alle slapeloosheidsmedicijnen moeten kort voor het slapen gaan worden ingenomen. Probeer niet om andere activiteiten uit te voeren die concentratie na het nemen van een slapeloosheidsdrug vereisen omdat het u slaperig zal maken. De geneesmiddelen zouden in combinatie met goede slaappraktijken moeten worden gebruikt.

Hier zijn sommige medicijnen die kunnen worden gebruikt om slapeloosheid te behandelen.

Eszopiclone (Lunesta)

Lunesta helpt u ook snel in slaap vallen, en de studies tonen dat de slaap van mensen een gemiddeld  7 tot 8 uren duren. Neem geen Lunesta, tenzij u in staat bent om een volledige nachtrust te krijgen, omdat het kan leiden tot sufheid. Wegens het risico van een handicap de volgende dag, beveelt de FDA aan om als startdosis Lunesta niet meer dan 1 milligram te nemen.

Emla Creme (verdovende zalf)

Deze zalf zorgt ervoor dat je lichaam verdoofd raakt op de plek waar je het smeert hierdoor zal je snel slaperig worden. Het is raadzaam om dit in te smeren voordat je slaap. Hierdoor val je veel sneller in slaap. Deze zalf kan je bestellen bij ApotheekOnline, de beste online medicijnen shop waarbij je geneesmiddelen zonder recept kunt bestellen.

Benzodiazepinen

Deze oudere slaappillen – emazepam (Restauroril), triazolam (Halcion), en anderen – kunnen nuttig zijn wanneer u een slapeloosheidsmedicijn wilt dat langer in het systeem blijft. Bijvoorbeeld, zijn zij effectief gebruikt om slaapproblemen zoals sleepwalking en nachtmerries te behandelen. Maar deze drugs kunnen u ertoe aanzetten om u slaperig in de loop van de dag te voelen en kunnen afhankelijkheid ook veroorzaken, betekenend kunt u altijd op de drug moeten zijn om aan slaap te kunnen.

Doxepine (Silenor)

Deze slaapmedicijn is goedgekeurd voor gebruik bij mensen die moeite hebben om in slaap te blijven. Silenor kan helpen bij het in stand houden van de slaap door het blokkeren van histamine receptoren. Neem deze drug niet tenzij u een volledige 7 of 8 uren van slaap kunt krijgen.

Ramelteon ( Rozerem )

Deze slaapmedicatie werkt anders dan de andere. Het werkt door zich te richten op de slaap-waak-cyclus, niet door het centrale zenuwstelsel te onderdrukken. Het is voorgeschreven voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Rozerem kan worden voorgeschreven voor gebruik op lange termijn, en de drug heeft geen bewijs van misbruik of afhankelijkheid getoond.

Zaleplon (Sonate)

Van alle nieuwere slaappillen blijft Sonata zo snel mogelijk actief in het lichaam. Dat betekent dat u zelf kunt proberen in slaap te vallen. Als je dan om 2 uur ’s nachts nog steeds naar de klok staart, kun je hem nemen zonder je ’s morgens slaperig te voelen. Maar als je de neiging hebt om ’s nachts wakker te worden, is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Suvorexant (Belsomra)

Het werkt door het blokkeren van een hormoon dat de waakzaamheid bevordert en slapeloosheid veroorzaakt. Het is goedgekeurd door de FDA om mensen te behandelen die slapeloosheid hebben als gevolg van het onvermogen om in slaap te vallen of in slaap te blijven. De drug kan u ertoe aanzetten om u slaperig te voelen de volgende dag.