Redenen om een fysieke bank te gebruiken

door | januari 24, 2021

Brick-and-mortar banken zijn nog niet ten dode opgeschreven. Wanneer je in de problemen zit, kan een van deze diensten de dag redden.

Thuiswerkplekken, Amazon Prime en online bankieren geven velen van ons het gevoel dat we het huis nooit hoeven te verlaten. Maar als je bereid bent om je dosis vitamine D op te doen en een paar Fitbit-stappen te zetten, is een wandeling naar de bank bij jou in de buurt misschien wel de moeite waard.

Voor meer vragen omtrent bankzaken kun je terecht bij klantenservice abn amro.

Lees hieronder een aantal voordelen over het gebruik van de fysieke bank.

Contant geld in grote bedragen

Als je nog nooit een grote hoeveelheid contant geld nodig hebt gehad, weet je misschien niet dat pinpassen vaak een dagelijkse opnamelimiet hebben. Dat is geweldig nieuws als jouw kaart wordt gestolen, maar niet zo geweldig als je nu veel contant geld nodig hebt. Laat jouw identiteitsbewijs aan een loket zien, en voilà – je kunt voor vijf cijfers aan contant geld in handen hebben.

Kluisjes

Je bent misschien niet van plan om onvindbaar geld op te potten, maar misschien heb je waardevolle bezittingen die je niet in huis wilt hebben, waar ze het slachtoffer kunnen worden van brand of diefstal. Bezittingen met een hoge monetaire of sentimentele waarde kunnen een onderkomen vinden in een kluisje bij jouw plaatselijke bank.

Machines maken ook fouten

Mobiel storten is ongelooflijk handig, en meestal verloopt het probleemloos. Maar als je een cheque ontvangt die niet goed is afgedrukt, kan het een heel gedoe zijn om die storting op afstand te doen. Je kunt er niet altijd op rekenen dat een vertegenwoordiger aan de telefoon alle mogelijke opties uitput. Als je in een filiaal bent en een probleem moet escaleren, zijn er tenminste genoeg andere medewerkers met wie je kunt praten zonder dat je terug hoeft te bellen en door een tweede telefoon doolhof moet dwalen.

Als je geen speciale diensten nodig hebt, is online bankieren zinvol. Het is niet alleen erg handig, maar de rentepercentages zijn vaak hoger. In sommige gevallen zijn de onderhoudskosten lager, en de aangeboden diensten zijn snel toegankelijk. Met veel bank-apps kun je bijvoorbeeld direct jouw bankpas onklaar maken als je ontdekt dat deze zoek is.

Aangezien online bankieren duidelijk zijn voordelen heeft, gebruiken veel banken met fysieke locaties een hybride systeem van mobiel, online en in-person bankieren om hun klanten van dienst te zijn. Als je alleen afhankelijk bent van de online functies van een bank, zie je misschien niet de voordelen van een bezoek aan een bankkantoor. Schrijf een bezoek aan de bank dus nog niet af. Er is nog steeds een wereld van dienstverlening met een persoonlijk tintje.

Lees ook: Gezondheidsvoordelen van natuurlijke lichaamsverzorging