Redenen om een Nintendo Switch te kopen

door | november 19, 2020

Nintendo is op de been zonder dat het einde in zicht is. Het nieuwste grote spel van het bedrijf – “Animal Crossing”: New Horizons” – kreeg bijna-universele lof, en de Nintendo Switch blijft extreem goed verkopen.

Daar is een goede reden voor: De Nintendo Switch is de beste console om te kopen. Bekijk hier de meest recente Nintendo Switch bundel aanbieding en lees hieronder een aantal redenen waarom het de beste console is!

Het is betaalbaar

Met €300 heeft de Switch een relatief lage toetredingsdrempel.

De competitie heeft Nintendo in dit opzicht verslagen – zowel de Xbox One als de PlayStation 4 zijn te koop voor ruim onder de €300, vooral als je het goed vindt om een ‘opgeknapt’ model te kopen.

Maar als je bereid bent om de €300 te laten vallen, krijg je een combinatie van een thuis- en een draagbare gameconsole.

De Switch is een console die groots is in vreugde

Het klinkt belachelijk, ik weet het. De Switch is gewoon een kleine spelconsole!

Het voelt echter als een klein portaal naar Nintendoland – als een interface voor toegang tot een Nintendo-universum. Het voelt niet echt als een computer, en dat is opmerkelijk, want de Xbox One en de PS4 voelen duidelijk aan als computers.

De Switch-interface is grimmig, eenvoudig en snel. De console wordt direct ingeschakeld. Bij elke stap is je tijd beperkt, zodat je zo snel mogelijk van de nul naar de game kunt gaan.

Dat de belangrijkste functie van de console buiten het spelen van games het maken van foto’s binnen games is, is heel logisch: als je de Switch gebruikt, is het om games te spelen. Er is geen internetbrowser, geen sociale media en bijna geen streaming-diensten – de console is laser-georiënteerd op gaming.

En de Switch is niet zomaar een spel, maar het type spel waar Nintendo om bekend staat: groots, precedentstellend, vreugdevol gamen. Het type gaming waar spelers honderden uren in duiken terwijl ze de overblijfselen van Hyrule doorzoeken of elke laatste maan opsporen – dat is waar het bij Nintendo’s Switch om draait.

Terwijl de competitie zich richt op 4K, richt Nintendo zich op het spelontwerp

De Switch is niet zo krachtig als de Xbox One of de PlayStation 4; hij is zeker niet zo krachtig als de PlayStation 4 Pro of de Xbox One X, die elk in staat zijn om 4K-games aan te sturen, de volgende stap na HD.

De Switch is echter wel krachtig genoeg. “Super Mario Odyssey” en “Breath of the Wild” en vrijwel elke andere game op de Switch ziet er meer dan goed genoeg uit. Ziet “Assassin’s Creed Odyssey” er op puur technisch niveau beter uit dan “Breath of the Wild”? Dat doet het zeker. “Breath of the Wild” is nog steeds een veel beter spel. “Odyssey” is prima, om duidelijk te zijn, maar Nintendo’s focus op game design boven alles is echt te zien. En de toekomst ziet er steeds rooskleuriger uit.

Lees ook: Zakelijke voordelen van het spelen van Escape Room als teamsuitje