Top 4 Voordelen van Duurzame Energie

door | maart 28, 2020

De Europese markt voor zonne-energie is in de laatste jaren enorm gegroeid. Nooit eerder was zonne-energie zo beschikbaar voor Nederlandse huishoudens. Wat zijn de redenen waarom zoveel huiseigenaren tegenwoordig kiezen voor zonne-energie?

Vincent van Zon is een Rotterdamse ondernemer die in de recente jaren zeer actief is in de kunstwereld. Hij is onder andere mede-eigenaar van Mothership, een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van kunstconcepten voor openbare ruimtes en gebouwen. Daarnaast is hij ook erg actief met de ontwikkeling van duurzame energie.

Zonder verdere omhaal, laten we snel kijken naar de top 3 voordelen van het gebruiken van zonne-energie:

Begin met besparen vanaf dag 1

Zonne-energie overeenkomsten en zonne-energie leasing heeft het mogelijk gemaakt voor huiseigenaren om te gaan zonne-energie voor weinig of geen geld naar beneden.

Veel huiseigenaren kiezen ervoor om hun zonnepanelen te financieren met een van de “pay-as-you-go” financieringsmogelijkheden. Dit betekent dat een derde partij – de solarprovider – eigenaar is van het zonnesysteem en zorgt voor de installatie, het onderhoud, de monitoring en de reparaties. Je betaalt gewoon de solarprovider voor elektriciteit – minder dan je het bedrijf zou hebben betaald.

Verhoog je huiswaarde

Het kopen van een huis met zonnepanelen vertaalt zich in lagere elektriciteitskosten. Zonnepanelen vergroten de aantrekkelijkheid van een woning op de markt, net als woningen met een lage onroerendezaakbelasting, woningen in schooldistricten en woningen met een goede Home Energy Ratings (een meting van de energie-efficiƫntie).

Zonne-energie is een veilige investering

De utiliteitsbedrijven zijn berucht om hun fluctuerende en onbetrouwbare elektriciteitsprijzen. Er is duidelijk sprake van een opwaartse trend.

Met zonnepanelen en eenvoudige wiskunde kunnen we berekenen hoeveel elektriciteit er zal worden opgewekt, en vooral, tegen welke prijs, voor ten minste de komende 20 jaar (vaste energiekosten).

Bespaar het milieu

We weten dat het merendeel van de huiseigenaren ervoor kiest om op zonne-energie te gaan omdat dit financieel gezien zinvol is. Dit gezegd zijnde, zijn de voordelen voor het milieu ook duidelijk het vermelden waard.

Je kunt een lange weg gaan in het verlagen van je ecologische voetafdruk door het vervangen van utiliteitsvoorzieningen door schone elektriciteit uit zonnepanelen.

Lees ook: Tips voor het werken met zelfnivellerende onderlaag