Vakantie in 2019? Kies voor Turkije

door | augustus 14, 2019

Turkse baden, kebabs en blauwe stranden zijn slechts een handvol van de dingen die Turkije te bieden heeft. Als groots land dat grenst aan twee continenten, maakt de diversiteit binnenin het land extra bijzonder. Geniet van de gerechten uit het Midden-Oosten terwijl u geniet van de ontspannen mediterrane manier van leven. Turkije heeft alles wat je nodig hebt om een ontspannende maar avontuurlijke vakantie in de zon te beleven, en met een groot aantal romantische hotels is Turkije een perfecte keuze voor een romantisch uitje met je partner. Lees onze reistips 2019 van Turkijke hieronder zodat je voorbereid bent.

Cultuur

Een harmonieuze mix van Aziatische en Europese levensstijl overspoelt het dichtbevolkte land. Met de oost- en westgrens die twee verschillende continenten ontmoeten, heeft het land gebieden onder zware invloed van het Midden-Oosten, mediterrane invloed en sommige die elkaar in het midden ontmoeten. De zuidwestelijke kust is gevuld met gastvrije resorts en vriendelijke lokale bevolking die klaar staan voor elke bezoeker die op zoek is naar een ontspannen strandvakantie.

Eten en drinken

Als ik kebab zeg, bedoel ik niet de vette, slordige, afhaalmaaltijd die je in de straten van Amsterdam zou kunnen vinden. De verse Doner Kebaps van Turkije zijn smaaksensaties waar je vrienden je dankbaar voor zullen zijn. Köfte, mezes en mucver (courgette beignets) zijn ook een groot deel van het dieet van het land, en laten we niet vergeten de heerlijk stroperige gebakken, Baklava. Voor de cafeïnevrienden is Turkse koffie een van de beste, en voor degenen die hun gif liever een beetje sterker hebben, is Raki zeker een verfrissing van uw palet.

Stranden

Kusten vol met stranden met blauwe vlag en kleine baaien om rustig te zonnen, de Turkse kustlijn is een goudmijn. De grens van Mulga en Antalya heeft het langste strand van het land, Patara, wat veel ruimte biedt voor een onbevolkte strandtijd. Oludeniz lagune, Side, Alanya en Bodrum schiereiland zijn slechts enkele van de meer populaire resorts, w