Waarom zijn Birkenstocks al zo lang zo populair…

door | juni 29, 2020

In de jaren zestig en zeventig kon je jezelf geen echte hippie noemen zonder een paar Birkenstockschoenen te bezitten. In de jaren tachtig van de vorige eeuw begon men zich te bekwamen in medische professionals. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft Generatie X hun claim laten varen en in de 21e eeuw worden ze gedragen door zowel hipsters als luxe copycats en zijn ze opnieuw uitgevonden door fashionistas.

Naast de geschiedenis zijn er verschillende redenen waarom Birkenstock een begrip is. Hun producten zijn ongelooflijk comfortabel. Het merk was milieuvriendelijk toen het nog niet gemakkelijk was om “groen” te zijn. Tenslotte hebben de sandalen en schoenen een eenvoudige, nonchalante uitstraling die mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking aanspreken.

Birkenstock Schoenen Kopen

Als uw schoenenwinkelbudget alleen een uitstapje naar de schoenenafdeling van uw plaatselijke winkel toestaat, dan vindt u Birkenstocks misschien een beetje prijzig. Maar hun prijzen zijn in vergelijking met de meeste mainstream merken, en ze zijn eigenlijk betaalbaarder dan veel andere high-end comfortschoenen. Ze hebben EVA Essentials modellen voor ongeveer de helft van de prijs van de kurk en lederen modellen.

Hier kunt u de schoenen vinden: https://www.thelittlegreenbag.nl/birkenstock/

Zijn Birkenstock Schoenen Cool of Modieus?

Dat hangt natuurlijk af van wie je het vraagt, maar er is een legioen fans die je vertellen dat er weinig cooler is dan een paar Birkenstock sandalen of schoenen. Ze houden van het traditionele, eenvoudige uiterlijk van hun legendarische Birks. Hoe basischer, hoe beter.

En voor iedereen die nog geen fan is, kijk eens naar hun meest recente collectie. Natuurlijk lijken ze nog steeds op Birkenstocks, maar er zijn tientallen verschillende stijlen en een grote verscheidenheid aan opties, waaronder lak, su├Ęde, metallic, nubuck, leer, gevlochten of EVA-bovenkanten; glij- of stringstyling; gespen of veters; en af en toe zelfs kraal- of strass-versieringen.

Een favoriete stijl is de Gizeh voor liefhebbers van teenslippers, maar voor degenen onder u die de voorkeur geven aan glijbanen, zijn er nog meer opties.

Lees ook: De voordelen van het inhuren van een hypotheekadviseur