Waarom zou je een telefoon hoes moeten kopen?

door | september 28, 2019

Als je eenmaal een smartphone hebt, wat is dan het eerste wat je met het apparaat wilt doen? Voor veel mensen is het waarschijnlijk een geval. Een telefoon hoesje erbij kopen.

Dat komt omdat het dragen van een smartphone zonder hoesje net zoiets is als het besturen van een auto zonder bumpers – en niemand wil dat een nieuwe gadget versplintert, kraakt of gedeukt wordt.

Het blijkt dat je in de meeste situaties alleen een case of een schermbeschermer, of een combinatie van beide nodig hebt. En je moet waarschijnlijk twee keer nadenken over het kopen van een verlengde garantie, maar overweeg een verzekeringsplan als u zich zorgen maakt over schade, verlies en diefstal.

Waarom zou je een telefoon hoesje moeten kopen

Voor algemene bescherming van het apparaat is een hoesje, dat de hoeken, randen en achterkant van een smartphone bedekt, de beste keuze. Een goede case beschermt je telefoon tegen krassen en absorbeert de impact op die gebieden wanneer uw apparaat wordt gedropt.

Er zijn honderden cases beschikbaar die bestaan uit verschillende materialen, waaronder plastic en leer. IYUPP biedt talloze soorten materialen telefoon hoesjes aan in allerlei maten en kleuren voor de verscheidene merken mobieltjes.

Er zijn compromissen met cases en glasbeschermers. Een case voegt een beetje bulk toe aan het apparaat, waardoor het zwaarder en heviger wordt in je zak, en een schermbeschermer voegt wat dikte toe.

Schermbeschermers zijn een tijdelijk oplossing

Een verbrijzeld smartphone scherm is altijd een triest gezicht. Makers van schermbeschermers, de plastic of glazen folies die op een smartphone-display kunnen worden geplakt, zeggen dat hun producten je scherm tegen krassen en barsten beschermen wanneer het met de voorkant naar beneden valt.

Maar schermbeschermers zijn een onvolledige oplossing. Een meerderheid van de kapotte smartphone-schermen komt voort uit de impact op de hoeken en randen. Wanneer de hoeken of randen van een smartphone de grond raken, is de impact in een geconcentreerd gebied en is de kans groter dat deze verbrijzeling veroorzaakt, terwijl als deze met het gezicht naar beneden op de grond was gevallen, de impact zich over de breedte van het scherm zou hebben verspreid.

Aan de andere kant helpen schermbeschermers schermen te beschermen tegen krassen, wat de structurele integriteit van een beeldscherm verzwakt en uiteindelijk kan leiden tot grote scheuren. Maar verwacht niet dat ze jouw telefoon redt als je hem op de stoep laat vallen.

Gerelateerd: 3 Manieren om als student geld te besparen in 2019