Wat is diamond painting?

door | april 26, 2020

Diamond painting is een relatief nieuwe kunstvorm waarbij het beeld wordt opgesplitst in patronen, die sterk lijken op kruissteek. Kleine, glanzende tegels worden vervolgens op doek aangebracht om het patroon te maken.

De tegels die vaak strass- of boorstenen worden genoemd, zijn qua kleur afgestemd op de DMC-draadkleuren en zijn 2,5 mm groot. De ene zijde van de tegel is vlak en wordt op het doek geplakt, de andere zijde is 5D, waardoor het ontwerp een sprankelende afwerking krijgt.

Er zijn in principe drie soorten diamanten schilderssets die je kunt krijgen.

GEDEELTELIJKE DEKKING DIE VOORBEDRUKT IS

Dit betekent dat de kits voorbedrukt zijn en dat je de diamanten alleen op een deel van het doek plakt om het beeld af te werken. De symbolen worden afgedrukt op de foto waar je de diamanten moet zetten en komen overeen met een symbolenkaart voor elke verschillende kleur.

VOLLEDIGE DEKKING DIE VOORGEDRUKT IS

Deze kits zijn voorbedrukt en je plakt de diamanten op het doek om het volledige beeld te maken. De symbolen worden afgedrukt op de foto waar je de diamanten moet zetten en komen overeen met een symbolenkaart voor elke verschillende kleur. Volledige dekking diamanten kits geven je het beste eindresultaat.

VOLLEDIGE DEKKING DIE GEBRUIK MAAKT VAN EEN PATROON EN BLANCO GERASTERD CANVAS.

Een patroon dat sterk lijkt op een kruissteekpatroon wordt geleverd samen met een blanco gerasterd zelfklevend doek. Zie het doek als jouw stof. Vervolgens gebruik je het patroon om het beeld van de grond af aan op te maken.

Het mooie van diamantschilderen is dat de activiteit niet alleen een mooi kunstwerk oplevert dat je aan anderen kunt geven als cadeau of voor jezelf kunt houden, maar het is ook goed voor je geest en lichaam. Net als kleurboeken en puzzels voor volwassenen heeft het schilderen met diamant als hobby vele mentale, emotionele en intellectuele voordelen voor de gezondheid.

Lees ook: Belastingvoordelen voor expats in Nederland