Zo kan jij je auto versnellen in 2019

door | augustus 26, 2019

Chiptuning van de Engine Control Unit (ECU)

Dit kan de hulp van een expert vergen hebben om uit te voeren (www.power-performance.nl), maar het is de moeite waard.

Wanneer u de ECU chip van uw auto opnieuw chiptuned, wijzigt u de instellingen van uw auto. Dit stelt u in staat om aanpassingen te maken, zoals het verhogen van het toerental en de maximale snelheid, of het wijzigen van het ontstekingstijdstip zodat de algehele prestaties van uw auto worden verbeterd.

Er zijn twee manieren om dit te doen:

1.  Koop een voorgeprogrammeerde chip. Vervang de originele ECU-chip die bij uw voertuig wordt geleverd en koop er een die geprogrammeerd is met de instellingen die u verkiest.

2.  Gebruik Plug-and-Play. 1. Koop een nieuwe software die u kunt gewoon “plug” in de OBD-II-poort en automatisch “spelen” om zichzelf te installeren.

Upgrade naar een krachtige Cold Air Intake Unit (Koude Luchtinlaat)

Laat uw motor beter ademen door de standaard luchtinlaat te upgraden naar een Cold Air Intake (CAI) unit.

De CAI is een gevormd filter dat meer oppervlak heeft om koude lucht aan te zuigen. Koude lucht is zwaarder dan warme lucht, waardoor de hoeveelheid zuurstof die zich vermengt met de brandstof toeneemt. Hoe meer zuurstof en brandstof in het mengsel, hoe meer verbranding er plaatsvindt, wat resulteert in een toename van het vermogen. Uiteraard gaan we er hier van uit dat de motor ook optimaal presteert.

Koop een groter gaspedaallichaam

Door de grootte van uw gasklep te vergroten, vermindert de luchtbeperking, waardoor de luchtsnelheid en de stroomopname toenemen. Hierdoor kan er meer lucht binnenkomen, wat leidt tot meer verbranding, vermogen en snelheid. Als u dit alleen al doet, kan de motor van uw auto tot 15 procent verbeteren, vooral als u andere aanpassingen toevoegt die we eerder hebben genoemd.

Vervang banden

Doe een agressievere uitlijning van uw banden. Vraag uw specialisten om de wielen zo uit te lijnen dat ze recht voor u uitlijnen. Als u wat geld over heeft, koop dan de kleinere om de acceleratie te verhogen. Het is ook een goed idee om de lichtgewicht wielen te kopen om het effect te maximaliseren.